Medic Beauty: cosmetische kliniek voor Botox, Fillers en meer
Haaruitval -

Injectiebehandeling waarbij voedings- en groeistoffen worden gespoten in de haarzakjes

Met behulp van een speciaal ontwikkeld apparaat (“mesogun”) wordt een serie van micro-injecties in de hoofdhuid gebracht, net onder de opperhuid (plm 1mm diep). Deze injecties bevatten een mix van natuurlijke ingrediënten: bouwstoffen en anti-oxidanten.

Deze behandeling brengt precies de juiste bouwstoffen aan op de plek waar het nodig is. De goede stoffen stimuleren de haarstamcel tot herstel en regeneratie. Maar ook is er een effect van het injecteren op zich. Door de herhaaldelijke prikken wordt een sterke groei-impuls aan de haarstamcellen gegeven: het celmetabolisme wordt versterkt, de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en de de eitwitsynthese (waaronder collageen) wordt bevorderd. 

  • PRP Haaruitval €290

    PRP (Platelet Rich Plasma, letterlijk vertaald: Bloedplaatjes Rijk Plasma) is een innovatieve, veilige en effectieve methode om zonder operatie de haargroei te stimuleren.

  • PRP Huidverjonging €290

    PRP bestaat namelijk volledig uit gefilterd plasma van je eigen bloed. In dit plasma zitten actieve groeifactoren die regeneratie en de aanmaak van collageen in de huid stimuleren. Dit zorg voor een opfrissen, verjonging en verstrakking van je huid

blob haaruitval

Veelgestelde vragen

Botox®/Vistabel®, merknaam voor Botuline Toxine, is een proteïne of eiwit geproduceerd door de clostridium botulinum bacterie. Er zijn geen negatieve gevolgen bekend van de dosering die gebruikt wordt bij het behandelen van rimpels. De eenheden die worden ingespoten blijven op de injectieplek aanwezig en verspreiden zich alleen in de geïnjecteerde spier. Wanneer dit is gedaan kan de spier niet meer samentrekken waardoor deze ontspant. Hierdoor wordt de huid in het behandelde gebied strakker en gladder met een jonger uiterlijk als gevolg.

Botox® bestaat sinds 1979 en voldoet aan de ISO normen. Allergische reacties zijn zeldzaam.
Botox is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht en wordt al decennia lang gebruikt in de medische wereld voor bijvoorbeeld spierspasmen, een overactieve blaas en overmatig transpireren. Botox is een zeer veilig middel gebleken (mits natuurlijk op de juiste manier toegepast.

Voor de behandeling wordt gebruikgemaakt van insulinenaaldjes die over algemeen als niet pijnlijk wordt ervaren.

Duur van behandeling kan per individu verschillend zijn. Over algemeen het volledige effect is na 2 weken volledig zichtbaar en houdt gemiddeld tussen 3-4 maanden aan waarna een nieuwe behandeling aangeraden wordt. Na verschillende behandelingen is het resultaat langer zichtbaar en is pas na 5-6 maanden een vervolgbehandeling nodig.

Met zone botox wordt het gebied waar botox wordt toegediend bedoeld. Bijvoorbeeld beide kraaienpootjes, fronsrimpels of voorhoofd ieder afzonderlijk als een zone beschouwd.

Om het middel kans te geven in te werken op de spieren adviseer ik u de behandelde plekken niet te masseren. Anderzijds is een positief effect te verwachten als u een paar keer per dag de spieren aanspant, waar de behandeling op gericht . Er is slechts lichte zwelling op de injectieplaats die binnen een klein uur verdwijnt. U kunt na afloop direct weer werken. Vaak wordt ook geadviseerd om twee dagen na botoxbehandeling geen zware activiteiten te verrichten. Daarnaast om effect van de behandeling te maximaliseren is beter om tot twee dagen na de behandeling saunabezoek/zonnebanken te vermijden.

Een enkele keer voelt iemand een dag lang een lichte tinteling, of lijkt de spier wat zwaarder. Hoofdpijn of een blauw plekje kunnen voorkomen.

Hyaluronzuur (HZ) is een stof die in het lichaam voorkomt en die de huid hydrateert en volume geeft. Het natuurlijke hyaluronzuur wordt na één of twee dagen door het lichaam afgebroken en wordt voortdurend vervangen. Naarmate we verouderen, neemt dat vervangende mechanisme af waardoor de vocht inbrengende en volume gevende effecten van hyaluronzuur verminderen. Hyaluronzuur wordt gebruikt voor esthetische behandelingen, maar ook voor injectie in artritische gewrichten om de beweging te bevorderen.

Het resultaat wordt onmiddellijk zichtbaar, maar u zou 1 tot 2 dagen kunnen wachten totdat de zwelling volledig is afgenomen om het uiteindelijke effect te kunnen zien.
Het cosmetische resultaat bij een filler is afhankelijk van de snelheid waarmee het door het lichaam wordt afgebroken en welke filler er wordt gebruikt. Bij de ene persoon zal dit sneller zijn dan bij de andere. Meestal is de werking van fillers 6 tot 12 maanden.

Dit hangt samen met het te behandelen gebied. Vaak is aan de filler zelf een verdovende stof toegevoegd. De arts kan altijd een verdovende zalf aanbrengen.

Botox werkt in tegenstelling tot een filler in op de spier van het gelaat. De spier ontspant en de rimpel vermindert. Een filler vult de ruimte onder huid juist op.

Dit varieert per product en per persoon. In het algemeen werken fillers 6 tot 12 maanden. Daarna kan een behandeling eventueel worden herhaald. Hoe vaker je kiest voor een botox behandeling, hoe langer het resultaat zichtbaar blijft.

Omdat een botox/filler behandeling puur cosmetisch is wordt de behandeling niet vergoed.

Vraag uw gratis* consult gesprek aan

* Gratis consult: wanneer een behandeling plaatsvindt zullen de kosten voor het consult in mindering gebracht worden op de kosten van de behandeling.